Stevia de miere (Stevia Rebaudiana) este un excelent și sănătos înlocuitor natural al zahărului. Stevia poate fi preparată fie separat, fie împreună cu ceaiul sau cafeaua.
Stevia poate fi folosită sub formă de pulbere din frunze zdrobite. Pulberea poate fi adăugată la toate felurile de mâncare în care se folosește în mod tradițional zahărul: (terci, supe, băuturi, ceai, lapte, chefir, iaurturi, produse de cofetărie) etc. Infuzia de stevia se adaugă în compoturi, ceai, jeleu și produse lactate fermentate după gust.
Infuzia de stevia, preparată pentru utilizare, se păstrează la frigider nu mai mult de o săptămână.
Bea o ceașcă de ceai de două ori pe zi. Ceaiul negru obișnuit, ceaiul din plante cu măcieșe, mentă, mușețel și alte ierburi dobândesc o aromă unică prin adaos de stevie.
Stevia nu are practic niciun efect asupra cantitații de glucoză din sânge, este recomandată celor care suferă de diabet și sînt la diete cu carbohidrați. O alegere excelentă pentru cei care duc un stil de viață sănătos, au grijă de siluetă sau vor să slăbească. Frunzele de stevie sunt de 20 de ori mai dulci decât zahărul și au un gust răcoritor, cu o ușoară amărăciune.
Înlocuiți zahărul și bucurați-vă de o viață mai sănătoasă!