Pudra de carob (Roșcove) este folosită în special de persoanele care suferă de diabet zaharat sau de cele care țin cură de slăbire. Este un bun înlocuitor al îndulcitorilor sintetici, având un gust natural dulce. Poate fi utilizat ca înlocuitor pentru pudra de cacao la tot soiul de preparate de patiserie, deserturi, smoothie-uri, latte-uri, ciocolată caldă, ș.a. Pudra de carob este un înlocuitor excelent pentru cacao în cazul copiilor deoarece seamănă foarte bine la gust și la aspect, nu conține cofeină sau teobromină.
Pudra de carob are un conținut bogat de proteine, minerale si vitamine esențiale cu un puternic rol antioxidant. Este extrem de nutritiv, cu un conținut ridicat de proteine.
De asemenea, se mai poate consuma ca atare cu lapte, pentru a prepara o ciocolată caldă delicioasă, laptele la alegere (de vacă, de migdale, cocos, orez, etc.) si amestecă-le pe foc mediu până se desfac cocoloașele. Adaugă și câteva picături de vanilie, iar când începe să fiarbă, oprește focul și toarnă băutura într-o cană.
Pudra de carob nu produce reacții alergice.
Se recomandă consumul a 15-20g pe zi.